WAT?

Nia is een bewegingsvorm die geïnspireerd is op verschillende dansstijlen (jazz, modern en duncan dance), krijgskunsten (tai chi, taekwondo en aikido) en helende technieken (yoga, alexandertechniek en feldenkrais). 

Nia is een totaalconcept om je lichaam en geest gezond te houden, met een eenvoudige choreografie op inspirerende muziek. Het belangrijkste is genieten van bewegen en je eigen lichaam respecteren. 

Niets moet, alles mag! Speeltijd voor volwassenen! 

Ga naar het lessenrooster.

Nia

52 basisbewegingen, feel-goodmuziek en een warme sfeer. Een Nia-les bestaat uit een vaste reeks van nummers en bewegingen die een aantal weken na elkaar herhaald wordt. Na een aantal keren weet je lichaam wat er komt en kan je je gedachten helemaal uitschakelen. Dan hoef je alleen nog maar te genieten!

De bewegingen zijn gemakkelijk te volgen, de muziek is heerlijk uitnodigend en stimulerend.

Nia is bewegen op het ritme van JOUW lichaam. Luisteren naar wat JOUW lichaam je vertelt. Voelen. Bewust ervaren. En genieten natuurlijk!

Wil je graag nog meer informatie? Neem dan een kijkje op niabelgium.be of op nianow.com.

Moving to Heal

Moving to Heal is een specialisatie binnen Nia voor mensen die tijdens de les meer tijd en ruimte willen om bewuster met hun lichaam te leren omgaan. Ook als je met bepaalde beperkingen zit, is dit een fijne en verantwoorde manier om te dansen en te bewegen. Een operatie, obesitas, fybromyalgie, Parkinson, kanker, CVS, depressie, Bechterew,
burn-out ... hoeven hierbij niet in de weg te staan.

De lessen zijn rustiger en de bewegingen worden vaker herhaald. Zo kan je experimenteren en zoeken hoe je je lichaam een beter gevoel kan geven. Ervaar de vrijheid om de bewegingen volledig aan te passen aan je eigen behoeften. Je kan bijvoorbeeld ook op een stoel meedansen.

Move IT

Nia is voor iedereen, en dat geldt ook voor een Move IT-les. Het verschil met een gewone Nia-les is dat bij Move IT de 52 basisbewegingen van Nia centraal staan, elke beweging krijgt een minuut. Het voordeel is dat je langer de tijd krijgt om aan een beweging gewend te raken, waardoor je zenuwstelsel meer rust krijgt. Bij sommige bewegingen - en alleen als jij daar zélf zin in hebt - gaan we door tot we niet meer kunnen, voor een streepje anaerobe training. Elke les is anders, elke les is een verrassing. En toch ook weer niet, want de volgorde van de bewegingen blijft altijd hetzelfde.

Voor al wie plezier en dans wil combineren, én voor al wie er graag eens een ferme lap op geeft!