NIA EN MEER!

Graag willen wij jullie uitnodigen om met ons een dagje te bewegen in nieuwe en/of andere bewegingsvormen dan NIA. We willen jullie graag laten proeven van een workshop ALEXANDERTECHNIEK, EMBODIMENT , EVOLUTIE, MELT, MOVINGNESS en NIA.
De dag sluiten we af met een heerlijke NIA-JAM van Marianne, Kristin, Sofia, Lies en Sabine. 

16 februari

10.15-10.30 : welkom
10.30-11.30 : EMBODIMENT (zaal 1) - ALEXANDERTECHNIEK (zaal 2)
11.40-12.40 : NIA (zaal 1) - MOVINGNESS (zaal 2)
12.40-13.15 : lunch
13.15-14.15 : MELT (zaal 1) - EVOLUTIE (zaal 2)
14.25-15.45: NIA JAM
15.45-16.00: slot 

Locatie : deFENIKS, Deurneleitje 6, B-2640 Mortsel
Prijs : 50€ voor de volledige dag
Lunch : zelf een lichte lunch meebrengen
Water, koffie en thee zijn gratis ter plaatse aanwezig.
Inschrijven via Mail : sabine.nia@gmail.com , voor 10/2/2020 !


Graag bij inschrijving melden welke workshops je graag wilt bijwonen.
Het aantal inschrijvingen is beperkt, dus als je erbij wilt zijn, kan je best snel inschrijven.
Jouw inschrijving is pas geldig na betaling.
De inschrijving kan niet geannuleerd worden.
Verdere gegevens krijg je via een bevestigingsmail.

De workshops
De ALEXANDERTECHNIEK helpt je om beter en optimaal te bewegen. Je leert hoe je je lichaam kan gebruiken op de manier waarvoor het gemaakt is. Gevolg: je houding verbetert, je beweegt in vrijheid en soepelheid.
In deze workshop maak je kennis met je heupgewrichten en hoe belangrijk zij zijn in een optimaal bewegingspatroon.
Resultaat: moeiteloos - en in vele gevallen pijnloos! - zitten, rechtstaan, stappen, bukken, én dansen!
Begeleiding: Marianne Schenck 

EMBODIMENT
Alles wordt weerspiegeld in ons lichaam: wie we zijn en niet zijn, wat we voelen en geloven en hopen en verlangen ... Door ons bewust te worden van wat er in ons lichaam gebeurt, leren we niet alleen onszelf beter kennen, maar kunnen we ook bewust dingen veranderen. Awareness AND choice...
Begeleiding: Lies Coppens

MOVINGNESS , a Moving meditation.
Movingness is een unieke manier om vanuit ontspanning je lichaam gewaar te worden, je hersenen en spieren opnieuw te laten verbinden om zo opnieuw moeiteloos te bewegen met kracht en vrijheid.
We starten vanuit een korte relaxatie op de mat om spanningen in het lichaam los te laten. Op deze manier kan je je lichaam terug gewaarworden.
Wanneer je hersenen ontspannen zijn, kunnen zij nieuwe verbindingen maken met spieren om oude bewegingsvormen te herdefiniëren en nieuwe bewegingspatronen te creëren.
Nodig: matje en boek (ongeveer 5 cm dik)
Begeleiding: Sabine Bruggeman 

Bij MELT leer je stap voor stap hoe je je bindweefsel (fascia) in optimale conditie kan brengen. Gezond bindweefsel zorgt voor stabiliteit en communicatie in ons lichaam. Spieren moeten niet langer compenseren, gewrichten worden ondersteund en we creëren terug een proper milieu voor onze cellen, zodat die zich durven vernieuwen en we ons jong blijven voelen. Het is een zachte manier om stelselmatig van ontstekingen en pijn af te geraken en je lichaam terug in balans te brengen zodat het terug efficiënt kan werken en je energie overhoudt voor de dingen die je graag doet. Sounds good, huh?? Kom het maar eens aan de lijve ondervinden, de meeste mensen voelen al bij de eerste keer het verschil en de kracht van deze methode.
In deze workshop behandelen we achtereenvolgens de rebalance reeks, een reeks voor hydratatie van de benen, een handige techniek om de fascia van je schoudergordel te behandelen en een release van de nek. We bekijken ook hoe je dit thuis zelf kan doen.
Nodig: matje
Begeleiding: Kristin Ruys 

EVOLUTIE
In het begin is er niets. Stilte. Vanuit het niets wordt beweging geboren. Van embryo naar baby naar sluipen en kruipen en reiken naar omhoog omhoog omhoog... Ik ben mens. Volwassen mens. Ik stap, ja, maar mijn lichaam kan meer. Veel meer. Met mijn lichaam kan ik mijn emoties uitdrukken. Ik dans! Emoties worden dans, dans is emotie. Dan verstilt de dans, maar de emotie blijft. Ik voel. Ik ervaar. Ik ben.
Begeleiding: Lies Coppens en Marianne Schenck