Nieuwe les, mét spiegels! (Lies)

22-03-2018

Vanaf 18 april 2018 verhuist de dinsdagavondles naar woensdag, in het Loerenboske, een nieuwe sportzaal op de grens tussen Mechelen en Katelijne.

Bijna tien jaar gaf ik les ernaast, in de Blauwe zaal van de Dijksteinschool. Een heel grote maar ook gezellige zaal, die echter één groot nadeel heeft: geen spiegels!

Nee, ik hoef mezelf niet in de spiegel te zien. En ik weet dat veel mensen het niet fijn vinden om zichzelf in een spiegel bezig te zien. Maar daar gaat het helemaal niet om.

Heel veel van de bewegingen doe ik voor met mijn rug naar jullie toe. Zo is het een stuk gemakkelijker om te volgen dan als jullie mijn bewegingen moeten spiegelen. Maar dan keek ik op een lege muur, en zagen jullie ook mijn gezicht nooit. Dankzij de spiegels komt daar vanaf nu verandering in: ik zie jullie, we hebben rechstreeks oogcontact in de spiegel. En jullie zien mij ook, mijn voorkant in de spiegel, mijn achterkant live :-)

Nog een voordeel aan het Loerenboske is dat de vloer zachter is. Het is een échte sportvloer, een stuk zachter aan onze blote voeten dus dan het dunne laagje heu... plastic?... op de vloer van de Blauwe zaal van Dijkstein. Warmer ook, wat best handig is in de winter.

Er is ook een kleedkamer met douches voor wie zich na het sporten even rustig wil afspoelen.

Toegegeven, supergezellig is de zaal niet, het is een saaie sportzaal. Maar who cares, de sfeer maken we toch gewoon zelf?!

Vanaf 18 april 2018 elke woensdagavond van 20 u tot 21 u in het Loerenboske, Maanhoeveweg 34, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Nia Mechelen: Verwen jezelf met dans en beweging!
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.