Hak! Daar gaat de knoop!

28-03-2018

Het zat er al een tijdje aan te komen, en ik heb eindelijk de knoop doorgehakt: de nieuwe les op woensdagavond zal uitsluitend toegankelijk zijn voor vrouwen.

Ik vond dat een verschrikkelijk moeilijke beslissing. Niet omdat ik daarmee zoveel mannen buitensluit, hoor, want ze kwamen toch al niet. Er zijn wereldwijd bijzonder weinig mannen die Nia dansen, geen idee waarom. Ik geef nu precies tien jaar les, en in al die jaren heb ik welgeteld één man gehad die een hele tijd meegedanst heeft (hartje voor Thomas) en eentje die vijf keer geweest is. Die paar andere mannen die het ooit geprobeerd hebben, vonden het niet echt hun ding. Dat is uiteraard hun goede recht, Nia is sowieso geen goede fit voor iedereen. Er bestaat immers geen enkele sport of bewegingsvorm die iedereen leuk vindt!

En toch was het een moeilijke beslissing. Ik twijfel al maaaaanden of ik de stap zou zetten. Ik vind het moeilijk omdat ik dan mannen helemaal uitsluit, en het ligt niet in mijn aard om iemand uit te sluiten, en al zeker niet van iets leuks als Nia.

Waarom heb ik dan wél die beslissing gemaakt, vraag je je misschien af?

Omdat ik, door mijn les open te houden voor mannen, onbedoeld maar wel effectief sommige vrouwen uitsluit. Moslima's, bijvoorbeeld, maar ook andere vrouwen die - om welke reden dan ook - liever niet dansen in het bijzijn van mannen.

Dus kijk, de kogel is door de kerk.

Ik hoop met mijn les een veilige en gezellige omgeving te kunnen creëren voor álle vrouwen: vrouwen die liever niet dansen samen met mannen, en vrouwen voor wie dat helemaal niet uitmaakt!

En als er mannen zijn die dit lezen en zich uitgesloten voelen: van harte welkom in een van onze andere lessen! Of zoek nog een aantal andere liefhebbers, en dan maak ik speciaal voor jullie een les waarin ik al mijn mannelijke energie kan botvieren ;-)

Lies

Update september 2018: Het maakte eigenlijk helemaal niets uit... Vanaf nu is mijn les dus weer toegankelijk voor IEDEREEN!